dilluns, 13 de gener del 2020

cambrils a hospitalet infant gr92

CAMBRILS A 
L'HOSPITALET DE L'INFANT
GR-92
-Seguint la costa Mediterrània-

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant

Aquesta és una informació totalment personal i no pretén ser una guia exacta a seguir per part de qui pugui llegir aquest comentaris
Aquesta és una ruta costera i per tant està sotmesa a canvis o modificacions derivades de la climatologia i els efectes del mar i/o dels propis municipis sobre les platges; així dons al seguir aquesta ruta, mitjançant el track del GPS que s'adjunta, aquesta pot haver variat.

UBICACIÓ:

Cambrils és un municipi de la comarca del Baix Camp, dins de la província de Tarragona; està situat al sud-oest del Camp de Tarragona. Tradicionalment s'ha considerat que està format pels nuclis de la vila i del port, però actualment els dos nuclis estan plenament integrats, degut al creixement urbanístic; també estan integrats, dins del terme municipal, altres petit nuclis con ara Teixells, Mas d'en Bosc, Vilagrassa i Vilafortuny. El terme municipal és travessat per diferents Rieres i Barrancs. La tipologia de les platges són, normalment, platges llargues i de poca fondària. El territori està format per dos sector, el de ponent i el de llevant.

Com arribar-hi:

Des de Barcelona, en direcció a Tarragona per l'autopista AP-7 E15 fins arribar a la sortida 37; continuar per la T-312 en direcció al centre de Cambrils; en arribar a la N-340 continuar en direcció a Cambrils-est; en arribar a la Riera d'Alforja (no travessar-la) continuar per la dreta per l'avinguda de Sant Joan Baptista de la Salle (paral·lel a la Riera d'Alforja) fins arribar a la zona de platges.
Des de Tarragona, a través de l'autovia A-7 fins a la sortida 1148 Cambrils-est i N-340; en arribar a l'alçada de la Riera d'Alforja (cal creuar-la) i continuar per l'esquerra per l'avinguda de Sant Joan Baptista de la Salle (paral·lel a la Riera d'Alforja) fins arribar a la zona de platges.
Una bona manera d'arribar a Cambrils és amb tren de la Renfe.

DADES DE LA RUTA:

TIPUS DE RUTA: Ruta de senderisme lineal
DIFICULTAT DE LA RUTA: Fàcil. Sense cap dificultat.
DISTÀNCIA RECORREGUDA: 15,97 Km
DURACIÓ DEL RECORREGUT: 4 hores i 35 minuts en total (3 hores i 30 minuts en moviment + 1 hora i 5 minuts aturat); 4,6 Km/moviment
RECOMANACIONS: Abans de començar la caminada, tenir clar quina mena de ruta es farà i que s'ajusti al nostre nivell i no sobreestimar les nostres capacitats; aquesta és una ruta fàcil, però cal tenir alguna referència i com estem físicament per a dur-la a terme; assegurar-se de portar el material indispensable i necessari per a realitzar la ruta i si pot ser un mapa, una brúixola i un GPS amb el track marcat que ens facilitarà el recorregut; menjar i aigua en quantitat suficient; protector solar i roba per a protegir-nos del sol i de les inclemències del temps;  el dia abans cal informar-se de la predicció meteorològica; començar la ruta de bon matí, quan la fresca del dia és més agradable i sempre acompanyats de la llum del dia; durant la ruta, cal calcular el temps que puguem estar en fer-la en la seva totalitat, en funció de les nostres pròpies possibilitats i comptant amb resta de les persones que ens poden acompanyar (parades per a descansar, menjar, fer fotos...); no fer la ruta en solitari, si és possible; seguir sempre les senyals de la ruta (en aquest cas blanques i vermelles); emportar-se les deixalles per a dipositar-les posteriorment on correspongui; portar telèfon i recàrrega suficient; deixar dit a familiars i/o amics la ruta que farem
DESTACATS: Cambrils, l'Hospitalet de l'Infant i diferents platges i cales al llarg de tot el recorregut
PUNT DE SORTIDA: En una rotonda passat sobre el pont de la Riera d'Alforja a Cambrils i davant de la platja de l'Horta de Santa Maria 
PUNT D'ARRIBADA: Plaça de la Marina de l'Hospitalet de l'Infant i passeig Marítim, davant de la platja de l'Arenal
PUNT MÉS ALTA: Al pas pel nucli de Miami Platja (16 metres)
PUNT MÉS BAIX: Diferents punts de la costa (0 metres)
GPS: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/cambrils-a-lhospitalet-del-llobregat-gr-92-45506814

ITINERARI:

Situats davant de la Platja de l'Horta de Santa Maria, a l'alçada del Primer Espigó, iniciarem la ruta pel Passeig Marítim de Ponent.

Al llarg de tot aquest Passeig i fins al final del nucli de cases de Cambrils anirem veien una sèrie d'Espigons (segons el mapa de ICGC en són cinc), tot i que si els comptem en veurem uns quants més, per tant, anirem comptant segons els que anirem veient; aquests Espigons van separant les diferents platges de la costa de Cambrils.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Platja de l'Horta de Santa Maria
Platja de l'Horta de Santa Maria
Així dons la Platja de l'Horta de Santa Maria està entre el Primer i Segon Espigó (ICGC), tot i que nosaltres en comptarem 3 (1er espigó enganxat a la sorra de la platja - 2on espigó, petit i envoltat d'aigua, depenent de la marea - 3er espigó enganxat a la sorra de la platja).

El Passeig Marítim de Ponent està perfectament condicionat per a fer una agradable caminada, ben protegits del trànsit de vehicles a motor, encara que els ciclistes i els patinets elèctrics acostumen a circular per aquí.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Passeig Marítim de Ponent a Cambrils
Passeig Marítim de Ponent
En superar el Segon Espigó (ICGC) comença la Platja de la Llosa, una platja llarga i que està situada entre aquest Segon Espigó i el Quart Espigó.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Platja de la Llosa a Cambrils
Platja de la Llosa
Entre el Segon i Quart Espigó en comptarem 5 incloent-hi aquestos (3er espigó enganxat a la sorra de la platja - 4rt espigó, petit i envoltat d'aigua, depenent de la marea - espigó (Tercer Espigó segons ICGC) enganxat a la sorra de la platja - espigó, petit i envoltat d'aigua, depenent de la marea - espigo (Quart Espigó segons ICGC) enganxat a la sorra de la platja).

En arribar al Quart Espigó (7è numèricament), la platja situada a l'oest i a l'alçada del Torrent d'en Gener és coneguda com a Platja del Torrent d'en Gener.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Platja del Torrent d'en Gener
Platja del Torrent d'en Gener
En aquest punt cal travessar sobre un pont el Torrent d'en Gener, que desemboca aquí; abans de travessar-lo veurem, a l'esquerra del pont, un rètol informatiu en direcció a Miami Platja, que hi passarem més endavant, un nucli de població que pertany al municipi de Mont-roig.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, passeig Marítim de Ponent al pas sobre el Torrent d'en Gener
Pont sobre el Torrent d'en Gener
GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Torrent d'en Gener
Torrent d'en Gener i la seva desembocadura
Només travessar el Torrent d'en Gener comença la platja més llarga de Cambrils, la Platja de l'Ardiaca; pel Passeig  Marítim de Ponent i paral·lel a aquesta platja anirem avançant fins el final del propi Passeig i també dels edificis del nucli de Cambrils.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, platja de l'Ardiaca a Cambrils
Platja de l'Ardiaca
Davant de la Platja de l'Ardiaca anirem passant pels espigons, espigó, petit i envoltat d'aigua - espigó (Cinquè Espigó segons ICGC) enganxat a la sorra de la platja - 10è espigó, petit i envoltat d'aigua - 11è espigó, enganxat a la sorra de la platja - 12è espigó, petit i envoltat d'aigua - 13è espigó i últim, situat a la Punta de la Riera de Riudecanyes.

Pel Passeig Marítim de Ponent i passat el espigó (segons ICGC) ens trobarem un petit pont que travessa una riera o torrent, del que en desconec el nom, i que desemboca a la Platja de l'Ardiaca.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, platja de l'Ardiaca i desembocadura d'un torrent

Al final del Passeig Marítim de Ponent ens situarem davant de la desembocadura de la Riera de Riudecanyes, a la zona de la Punta de la Riera de Riudecanyes.
La Riera és la línea que divideix els termes municipals de Cambrils, que finalitza aquí i de Mont-roig del Camp que comença a partir d'aquest punt.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, final del Passeig Marítim de Ponent a Cambrils i desembocadura de la Riera de Riudecanyes

Normalment no hi ha problema en passar la Riera de Riudecanyes, dons acostuma a no portar aigua en la seva desembocadura, per tant, podrem passar sense cap dificultat; només en esporàdics episodis de fortes pluges aquest tram ens pot ocasionar alguna dificultat; en cas de no poder passar per aquí caldria seguir pel carrer de la Rosa dels Vents fins a l'alçada de la carretera N-340 i travessar sobre el pont i tornar novament en direcció a la costa.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, desembocadura de la Riera de Riudecanyes a Cambrils
Desembocadura de la Riera de Riudecanyes
Un cop travessada la desembocadura, seguirem per la línea de la costa, tot passant pel tram inicial de la Platja de la Pixerota.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Platja de la Pixerota al terme de Mont-roig del Camp
Platja de la Pixerota
Arribarem davant d'una finca envoltada per una tanca i que ens barra el pas; en aquest punt cal continuar seguint la línea de la costa i passant per sobre del dic de pedres que protegeix la paret de la tanca.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Platja de la Pixerota al terme de Mont-roig del Camp

Seguidament accedirem a un petit passeig força malmès; cal seguir aquest passeig per la part més llunyana de la platja, dons hi ha parts que ens poden enfonsar sota els nostres peus.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Passeig a la Platja de la Pixerota al terme de Mont-roig del Camp

En arribar al final del passeig, cal baixar a la sorra de la Platja de la Pixerota; caldrà buscar qualsevol punt on poder fer aquest pas, amb la conseqüent precaució.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Passeig a la Platja de la Pixerota al terme de Mont-roig del Camp

Novament ens situarem davant d'una finca envoltada per una tanca i que ens barra el pas; al igual que el pas anterior, cal continuar seguint la línea de la costa i passant per sobre del dic de pedres que protegeix la paret de la tanca.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Platja de la Pixerota al terme de Mont-roig del Camp

Al final del dic de pedres accedirem a un nou tram de platja; unes passes més endavant s'acaba la platja i cal continuar per un curt passeig a tocar d'un edifici, que, per la seva aparença, és utilitzat com a mesquita.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Platja de la Pixerota al terme de Mont-roig del Camp

En la data que vaig passar per aquí, després un fort temporal, aquest tram estava força malmès.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Platja de la Pixerota al terme de Mont-roig del Camp

Passat aquest tram de la mesquita, novament tornarem a trepitjar la sorra de la Platja de la Pixerota.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Platja de la Pixerota al terme de Mont-roig del Camp

Per tercera vegada ens situarem davant d'una finca envoltada per una tanca i que ens barra el pas; al igual que les dues anteriors, cal continuar seguint la línea de la costa i passant per sobre del dic de pedres que protegeix la paret de la tanca.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Platja de la Pixerota al terme de Mont-roig del Camp

El nou tram de la Platja de la Pixerota ens portarà fins a la Punta de la Pixerota, just a la desembocadura del Barranc de la Pixerota; en aquest punt ens situarem a l'urbanització Mont-roig Badia; continuarem seguint la línea de la costa i passant pel costat d'una caseta del Servei Municipal de Salvament i Socorrisme (S.O.S. 112).

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Platja de la Pixerota al terme de Mont-roig del Camp

La platja ens portarà a passar per un estret carrer entre les cases de Mont-roig Badia i del dic de contenció de la costa.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, carrer de l'urbanització Mont-roig Badia a la Punta de Rifà

En passar les darreres cases de l'urbanització Mont-roig Badia, ens situarem davant del càmping "Playa y Fiesta"; en aquest punt estarem situats a la Punta de Rifà i a la desembocadura del Barranc de Rifà.
En deixar l'urbanització i el càmping enrere, haurem de seguir per la línea de la costa; accedirem, ara, a la Platja de Rifà, en el seu primer tram.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Platja de Rifà al terme municipal de Mont-roig del Camp
Platja de Rifà
Aquest tram de la Platja de Rifà ens portarà per quarta vegada davant d'una finca envoltada per una tanca i que ens barra parcialment el pas; al igual que les anteriors, cal continuar seguint la línea de la costa i passant per sobre del dic de pedres que protegeix la paret de la tanca.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, platja de Rifà

El final del dic de pedres accedirem a un nou tram de la Platja de Rifà.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, platja de Rifà

Una mica més endavant, novament, haurem de superar un petit dic de pedres que protegeix una casa.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, platja de Rifà

Passat aquest darrer dic, accedirem a l'últim tram de la Platja de Rifà; davant nostra veurem una llarga platja que es divideix en dues platges: la primera és la pròpia platja de Rifà que comprèn, aproximadament, la meitat de la llarga platja i com a referència ens pot guiar la delimitació del càmping "Els Prats" que està ubicat a la dreta de la línea de la costa.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, platja de Rifà
Platja de Rifà
En acabar-se la delimitació del càmping "Els Prats", comença la Platja dels Pilans; a la dreta d'aquesta platja està ubicat el càmping "Playa Montroig Càmping Resort".

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, platja dels Pilans
Platja dels Pilans
Aquest tram de platja ens portarà fins la Punta de la Porquerola, on també desemboca el Barranc de la Porquerola; en aquest punt acaba la platja dels Pilans.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Barranc i Punta de la Porquerola
Barranc de la Porquerola
Punta de la Porquerola
Deixarem el barranc i la punta de la Porquerola i continuarem per la línea de la costa, per accedir, ara, a la Platja de la Casa dels Lladres, una llarga i ample platja.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, platja de la Casa dels Lladres

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, platja de la Casa dels Lladres
Platja de la Casa dels Lladres
Per aquesta platja, a la nostra dreta, anirem veien edificis i/o càmpings, a tocar els uns dels altres; just en el moment que veiem que finalitzen els edificis, també s'acaba la platja de la Casa dels Lladres.
Això es deu a que en aquest punt hi ha el conegut com Estany Salat, un aiguamoll format en la desembocadura del Barranc de l'Estany Salat; el tram de platja a partir d'aquest punt és conegut com a Platja de l'Estany Salat

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, platja de l'Estany Salat

D'elevat interès natural, paisatgístic i històric, l'Estany Gelat, és conegut popularment com a "Estany Salat". Aquesta singular zona és visitada regularment per ocells migratoris i on també es pot trobar el Fartet "Aphanius iberus", un peix d'aigua dolça en perill d'extinció.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, platja de l'Estany Salat
Platja i Estany Salat
Passat l'Estany Salat i quan la pròpia platja de l'Estany Salat és fa més estreta, passarem pel costat d'un antic Búnquer que data de la Guerra Civil espanyola.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, platja de l'Estany Salat

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, búnker de la Guerra Civil espanyola a la platja de l'Estany Salat
Búnquer a la Platja de l'Estany Salat
Es tracta d'un sistema defensiu de nius de metralladores a tocar del nucli de Miami Platja. Eren fortificacions defensives encarregades pel govern de la II República per a fer front als possibles atacs per mar de les tropes franquistes. El material empleat per a la seva construcció és bàsicament morter, tot i que incorporen pedres per el seu camuflatge.

En deixar enrere el búnquer s'acaba la zona de platja i continuarem per un petit tram asfaltat, en molt suau pujada, que ens portarà a una bifurcació, just a l'entrada de Miami Platja.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, platja de l'Estany Salat

En arribar a la bifurcació haurem de deixar momentàniament la zona de platja i caldrà seguir pel carrer de la dreta que entra al nucli de Miami Platja; haurem de seguir pel carrer de J. Oró i tot seguit pel primer carrer a l'esquerra, Passeig Marítim.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, carrers de Miami Platja
Miami Platja
Per travessar Miami Platja haurem de seguir gairebé sempre pel Passeig Marítim, amb algun pas pel Passeig del Mediterrani, via paral·lela a les vies del tren.
En el recorregut pel Passeig Marítim anirem veien diferents Platges i Cales que són assenyalades per rètols informatius.

El 1er rètol ens informarà de la Platja i Cala dels Penyals; aquesta, al igual que totes les posteriors que anirem veiem, tenen escales per poder accedir a cada una d'elles.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Platja dels Penyals
Platja dels Penyals
GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Cala dels Penyals
Cala dels Penyals
Pel Passeig Marítim anirem veiem també alguns miradors que ens acosten una mica més a les platges.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, mirador a Cala dels Penyals
Mirador a la Cala dels Penyals
Reprenent el Passeig Marítim, seguidament passarem per davant de la Cala dels Vienesos.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Cala dels Vienesos
Cala dels Vienesos
En envoltar aquesta Cala, tot seguint pel Passeig Marítim, passarem a tocar de la plaça de la Normandia (rotonda).

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Passeig Marítim i plaça de Normandia a Miami Platja
Plaça (rotonda) de Normandia
En acabar d'envoltar la Cala dels Vienesos, seguint pel Passeig Marítim, i abans d'arribar a la següent Cala, ens situarem a la Punta dels Penyals.
Seguidament passarem per davant de la Cala de les Sirenes.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Cala de les Sirenes
Cala de les Sirenes
Unes poques passes més endavant passarem per davant de la Cala Calazul.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Cala Calazul
Cala Calazul
Seguidament el Passeig Marítim ens portarà a passar pel costat del "Torreó" de Miami Platja.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Torreó de Miami Platja
Torre
Torre circular de nova planta amb merlets i obertures és situada en un mirador sobre la costa i entre les Cales de Calazul i Cala del Solitari. Fou construïda en els inicis d'aquesta urbanització. El seu valor és únicament paisatgístic. Aquesta torre evoca l'antiga Torre dels Penyals, que va ser construïda en el 1574 i posteriorment destruïda a canonades per l'armada anglesa el 17 de juny de 1813.

Continuant pel Passeig Marítim i seguint la costa, passarem per davant de la Cala del Solitari.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Cala del Solitari a Miami Platja
Cala del Solitari
Continuant pel Passeig Marítim arribarem a la Cala Misteri; aquesta Cala te la particularitat que forma una unitat amb la Cala de Santa Fe, una mica més enllà.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Cala del Misteri a Miami Platja
Cala del Misteri
El Passeig Marítim ens portarà fins al Passeig del Mediterrani, que circula paral·lel a les vies del tren; per aquest passeig transitarem un petit tram, dons reprendrem el Passeig Marítim en la primera bifurcació a la nostra esquerra.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Passeig del Mediterrani a Miami Platja
Passeig del Mediterrani
En tornar al Passeig  Marítim seguirem un tram de la Cala Misteri i de seguida arribarem davant de la Cala de Santa Fe.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Cala de Santa Fe a Miami Platja
Cala de Santa Fe
Novament el Passeig Marítim ens portarà al Passeig del Mediterrani i que haurem de seguir en un curt tram, dons caldrà tornar a girar a l'esquerra per continuar pel Passeig Marítim.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Passeig del Mediterrani a Miami Platja
Passeig del Mediterrani
Al fer aquest tram en el camí, haurem envoltat la Cala de Santa Fe, que tornarem a veure davant nostra.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Cala de Santa Fe a Miami Platja
Cala de Santa Fe
Continuant pel Passeig Marítim passarem per davant de la Cala Califòrnia; aquesta Cala te la particularitat que forma una unitat amb la Cala Bot, una mica més endavant.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Cala Califòrnia a Miami Platja
Cala Califòrnia
Novament el Passeig Marítim ens tornarà a portar fins al Passeig del Mediterrani i que haurem de seguir en un curt tram, per tornar a girar a l'esquerra en la primera bifurcació i continuar pel Passeig Marítim.
En seguir pel Passeig Marítim passarem per davant de la Cala Bot.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Cala Bot a Miami Platja
Cala Bot
En deixar la Cala Bot, el Passeig Marítim ens portarà fins al mirador de la Cala del Pescador, on també podrem veure la Cala dels Àngels i la llarga Platja de Cristall.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Mirador de la Cala del Pescador a Miami Platja
Mirador del Pescador
Per darrera vegada el Passeig  Marítim ens portarà fins al Passeig del Mediterrani i que haurem de fer en un curt tram; en la primera bifurcació haurem de continuar per la nostra esquerra, tot seguint la direcció del rètol informatiu que aquí veurem, que assenyala cap al Riu de Llastres i Hospitalet de l'Infant. 

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, rètol informatiu GR- a Miami Platja

En retornar al Passeig Marítim veurem, de seguida, el rètol amb la informació de la Cala del Pescador, al costat de les escales que hi donen accés.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Cala del Pescador a Miami Platja
Cala del Pescador
Seguirem pel Passeig Marítim fins arribar davant d'un altre rètol amb la informació de la Cala dels Àngels; davant del rètol veurem unes escales que baixen en direcció a aquesta Cala.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Cala dels Àngels a Miami Platja
Cala dels Àngels
En aquest punt deixarem el Passeig Marítim i continuarem per les escales que ens portaran en direcció a la Cala dels Àngels. En arribar a la platja cal continuar per la nostra dreta, seguint per la pròpia sorra de la platja; en deixar la Cala dels Àngels enrere començarem a trepitjar la Platja de Cristall.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Platja de Cristall a Miami Platja

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Platja de Cristall a Miami Platja
Platja de Cristall
Seguint endavant per la Platja de Cristall veurem, a la nostra, el Passeig Marítim, que podrem tornar a recuperar (el passeig facilita més la nostra marxa); per davant tenim poc més de 1 quilòmetre, tant si anem per la platja com pel passeig, fins arribar al final del Passeig Marítim; per continuar caldrà passar per un carreró que ens portarà a una passarel·la de fusta sobre el Riu de Llastres.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, passeig marítim

Abans de passar sobre la passarel·la de fusta, veurem un rètol amb la informació de la Platja de la Punta del Riu, una platja que és situa entre els termes municipals de Mont-roig del Camp i de L'Hospitalet de l'Infant i que comparteixen ambdós poblacions.

Continuarem endavant i passarem per sobre el pont de fusta el Riu de Llastres, que fa de frontera natural entre els municipis de Mont-roig del Camp i de L'Hospitalet de l'Infant.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, pont de fusta sobre el Riu de llastres, entre els termes municipals de Mont-roig del Camp i de L'Hospitalet de l'Infant

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Riu de Llastres a L'Hospitalet de l'Infant
Riu de Llastres
El Riu de Llastres neix al Coll de Fatxes i malgrat el seu nom, és tracta d'una riera, ja que sol estar sec, excepte en temps o espais concrets de fortes pluges.

Un cop haguem travessat sobre el Riu de Llastres, continuarem pel Passeig Marítim i a tocar de la Platja de la Punta del Riu, però ja dins del terme municipal de L'Hospitalet de l'Infant.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Platja de la Punta del Riu, al terme municipal de L'Hospitalet de l'Infant
Platja de la Punta del Riu
Pel Passeig Marítim, ja dins del nucli de L'Hospitalet de l'Infant, continuarem endavant, tenim a la nostra esquerra el Port Esportiu de l'Hospitalet de l'Infant.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Port esportiu de l'Hospitalet de l'Infant
Port esportiu de l'Hospitalet de l'Infant
Al final del Passeig Marítim veurem un rètol informatiu i el seguirem en direcció a la Platja de l'Arenal; creuarem un pas de vianants i ens situarem a la Plaça de la Marina.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, informació GR-92 a L'Hospitalet del Llobregat

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Plaça de la Marina a l'Hospitalet del Llobregat
Plaça de la Marina
Deixarem la Plaça de la Marina i per una altre pas de vianants tornarem a situar-nos al Passeig Marítim, davant de la Platja de l'Arenal.

GR-92 Cambrils a l'Hospitalet de l'Infant, Platja de l'Arenal a l'Hospitalet de l'Infant
Platja de l'Arenal
En passar el darrer pas de vianants cal baixar uns quants esgraons d'una escala i continuar pel Passeig Marítim; just en aquest punt finalitzarem la ruta entre Cambrils i L'Hospitalet de l'Infant seguint el GR-92.

© Text i imatges propietat d'en Ferran Solé Sendra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada